Συνταγή για φιλέτο γλώσσας με σάλτσα λαχανικών

Η γλώσσα είναι από τα ψάρια που μου αρέσουν πολύ. Ακόμη και σαν παιδί θυμάμαι ότι την έτρωγα πολύ. Αν εσείς θέλετε να την φτιάξετε κάπως διαφορετικά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή όπου θα σερβιριστεί με σάλτσα λαχανικών.

ΥΛΙΚΑ

– 2 φιλέτα γλώσσας

– 1 καρότο σε φέτες

– 1 πράσο σε φέτες

– 1 κρεμμύδι σε φέτες

– ½ κλωνάρι σέλινο σε φέτες κομμένο

– 1 πατάτα σε φέτες κομμένη

– Ελαιόλαδο

– Χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράστε όλα τα λαχανικά μαζί. Έπειτα και αφού βράσουν πολτοποιήστε τα μαζί με το ζωμό του βρασίματος και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνουν σαν ρευστή κρέμα. Σε ένα τηγανάκι προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό από το βράσιμο των λαχανικών, συμπληρώστε λίγο νερό ακόμα και ρίξτε και τον χυμό του λεμονιού και αφήστε να πάρει ένα καλό βράσιμο. Μετά βάλτε τα φιλέτα του ψαριού στο ζωμό και αφήστε το για 5-7 λεπτά έως ότου μαλακώσει. Βάλτε το ψάρι στο πιάτο και περιχύστε το με τη σάλτσα λαχανικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.