Συνταγή για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα

Το γλυκό καλτσόνε γεμιστό με μαρμελάδα είναι το καλύτερο για πρωινό για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για εμάς. Τι καλύτερο από το να ξεκινάει η μέρα σας γλυκά και όμορφα! Εγώ λοιπόν σήμερα σου παρουσιάζω μία εύκολη συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελάνει την οικογένειά σας.

Συνταγή για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα
Συνταγή για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα

Υλικά για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα

– 500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
– 3 κουτ. σούπας βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι

– 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 2 βανίλιες
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 αυγό
– Μαρμελάδα με γεύση της επιλογής σας

Συνταγή για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα
Συνταγή για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα

Εκτέλεση συνταγής για γλυκό καλτσόνε με μαρμελάδα 

Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, τόσο ώστε να πάρουμε ένα μείγμα χλιαρό για να μην κόψει η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στη λεκάνη με το αλεύρι, ρίχνουμε το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και «δουλεύουμε» τη ζύμη αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες ώστε να φουσκώσει. Έπειτα παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε με πλάστη και τα κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλό σχήμα. Τα αλείφουμε με βούτυρο, γεμίσουμε με μαρμελάδα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.