Το γλυκό του κουταλιού κάστανο είναι τα αγαπημένα μου γλυκά. Το κάστανο εξάλλου έχει την τιμητική του αυτό το διάστημα κι εγώ σας παρουσιάζω την πιο ωραία συνταγή.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 1/2 κιλό κάστανα
• 1 1/2 κιλό ζάχαρη
• λίγο αλάτι
• 4 ποτήρια του νερού νερό
• 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε – χωρίς να λιώσουν.
2. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.
3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
4. Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.
5. Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
6. Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
7. Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
8. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.