Συνταγή για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς!

Τα κεφτεδάκια προσωπικά είναι από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Πόσοι θυμόμαστε τις γιαγιάδες να μας τα φτιάχνει; Εγώ λοιπόν σας έχω την παραδοσιακή συνταγή για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς.

View this post on Instagram

مافيش في الأجواء الباردة❄حاجة تدفي قد الأكلات الجوسي 😋والألوان الدافية الحلوة دي 🍅 ومافيش أحلي من كفتة "داوود باشا " أكله سهلة ولذيذة وصحية كمان💃 و تتاكل مع رز بالشعريه🍚 او باستا 🍝او بعيش او بسلاطة 🥗 وتبقي فلة هكتبلكم المقادير والطريقة ⬇️ وهنزلكم الطريقة في الهايلايتس بالتفصيل @banansfood ___________________ المقادير : نص كيلو لحمة مفرمه بصلتين حجم وسط ٦ فصوص ثوم كوباية (كزبرة خضرا + شبت) مقطع صغير توابل (ملح ، فلفل ، بابريكا ، بهارات لحمه ، جوزة الطيب ، بصل وتوم بودر و رشه قرفه وكمون ) علبة طماطم بيوريه او ٢ كوب عصير طماطم + م .ك صلصلة طماطم @banansfood _____________________ الطريقة : في الكبة نفرم كمية البصل والثوم . . نجيب اللحمه المفرومه و نضيف عليها نصف كميه البصل والثوم المفروم و نضيف التوابل و الشبت والكسبرة . . نعجن كويس جدا حوالي دقيقتين ثم نترك اللحمه ترتاح في الثلاجة نصف ساعه . . نكور كمية اللحمه كور متوسطه وندخلها التلاجه مره اخري نصف ساعه . . نجهز الصوص : في طاسه علي نار متوسطة ننزل ب معلقتين كبار زبدة حتي الذوبان ثم نضيف كورات الكفته تاخذ لون من كل الجهات دقيقتين تقريبا علي كل جمب . . نطلع الكفته في طبق جانبي ثم نضيف النصف الآخر من كمية البصل والثوم و نقلبهم ٣ دقايق . . نضيف بيوريه الطماطم ونتبلة بملح وفلفل و نتركه خمس دقايق ع نار متوسطه. . ننزل بكورات الكفته ونتركها ربع ساعه تكمل سواها وتشرب من الصوص . . تقدم مع ارز ابيض بالشعريه او مكرونه مسلوقة . . @banansfood وبالهناااااااا ____________________ #meatballs #homecooking #yummy #yumm #foodphotography #foodporn #foodie #foodstagram #foodblogger #foodrecipes #foodstylist #cooking #homecooking #tasty #food #mincedbeef #bechamel_sauce #Moussaka #comfortfood #mincedmeat #tomato #dawood_basha #وصفات #طبخ #طبخات_سهله #اكلات_سهله

A post shared by BananFood🍒 (@banansfood) on

Υλικά για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμα χοιρινό
5-6 φέτες ζυμωτό ψωμί
2 αυγά
1 μεγάλο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.γ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση συνταγής για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς

Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα παραπάνω υλικά. Στο τέλος, στραγγίξτε το ψωμί και τρίψτε τη βρεγμένη ψίχα μέσα στο μπολ. Ζυμώστε για 15 λεπτά. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και βάλτε το μείγμα με τον κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έπειτα αφαιρέστε το από το ψυγείο, πλάστε κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί που θα έχετε βάλει μέσα σε ένα ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά. (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος που θα έχουν τα κεφτεδάκια σας και τον φούρνο σας)

Μόλις είναι έτοιμα μην περιμένετε ούτε λεπτό, απολαύστε τα!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.