Συνταγή για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι (νηστίσιμο)

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι (χωρίς αυγά και λιπαρά). Η πλούσια γεύση του θα σας εντυπωσιάσει.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Ωρα ψησίματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 10 φέτες
Θερμίδες : 347 θερμίδες / μονή φετα
Συνταγή για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι (νηστίσιμο)
Συνταγή για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι (νηστίσιμο)

Θα χρειαστείτε

Για το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι κακάο
1/2 κουτ. γλυκού  σόδα
1 κουτ. γλυκού μπεικιν πάουντερ
1/4 κουτ.γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 βανιλίνη
1 φλυτζάνι φρεσκοστυμένος χυμός πορτοκάλι
3 κουτ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Για το Γλάσο
3/4 φλυτζ ζάχαρη άχνη
2 κουτ.σούπας κακάο
1/2 κουτ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.σούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 βανιλίνη
1/4 φλυτζανιού βούτυρο μαργαρίνη
Συνταγή για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι (νηστίσιμο)
Συνταγή για κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι (νηστίσιμο)

Οδηγίες εκτέλεσης για το κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ και καλύψτε τον πάτο με μία λαδόκολλα.
3. Ετοιμάστε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Θα χρειαστείτε περίπου 3-4 ζουμερά πορτοκάλια.
4. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο. Πρώτα βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα στερεά υλικά και μετά προσθέτετε το λάδι.
5. Χτυπήστε ελαφρά τη ζύμη του κέικ μέχρι να αναμειχθεί καλά.
6. Αδειάζετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα του κεικ. Χτυπήστε το ταψί στο πάγκο μέχρι να ισιώσει το μείγμα και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
7. Αφήνετε το κεικ να κρυώσει προτού το ξεφορμάρετε.
8. Ετοιμάζετε το γλάσο. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη μαζι με το κακάο και στη συνέχεια ανακατέψτε με το λιωμένο βούτυρο βούτυρο, τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να φαίνεται λείο. Καλύψτε με μία μεμβράνη το μπωλ και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.
9. Αφού κρυώσει καλά το κεικ, απλώστε το γλάσο. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού.
Μπορειτε να μετατρέψετε αυτό το κεικ σε τούρτα, όπως στις φωτογραφίες, φτιάχνοντας δύο ξεχωριστά κεικ. 
Διπλασιάστε και τη δόση του γλάσου και απλώστε το μισό ανάμεσα στις δύο στρώσεις κεικ και το υπόλοιπο σαν επικάλυψη. 

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.