Συνταγή για ομελέτα σουφλέ με ζαμπόν!

Η ομελέτα είναι ένα εύκολο φαγητό και μάλιστα αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να είναι για κάποιος το ωραιότερο τελευταίο γεύμα της ημέρας. Η ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν γίνεται πολύ εύκολα και εσείς δεν έχετε παρά να σημειώσετε τα υλικά και να την φτιάξετε.

Υλικά για τέσσερα άτομα για ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

4  αυγά ολόκληρα + 4 αυγά χωρισμένα,
1 ½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
100 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μπαστουνάκια,
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος,
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο,
αλάτι, πιπέρι.

View this post on Instagram

#diet #nutrition #Ομελέτα με τις #ψητές ή #βραστές #πατάτες που περίσσεψαν και #μυρωδικά Υλικά για 4 μερίδες: • 8 αβγά • 400 γρ. πατάτες ψητές, που περίσσεψαν • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα • 100 γρ. κρέμα γάλακτος • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη • 3 κ. σ. διάφορα μυρωδικά (μαϊντανός, θυμάρι, δυόσμος, κ.λπ.), ψιλοκομμένα • φρεσκοτριμμένο πιπέρι • αλάτι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το γκριλ. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις πατάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι (που να μπαίνει στον φούρνο) και σιγοψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε την ομελέτα στον φούρνο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Διατροφική Αξία ανά μερίδα: Υδατάνθρακας: 15γρ Πρωτεΐνη: 14γρ Λίπος: 15γρ Θερμίδες: 280kcals

A post shared by BeautySalonFaceBodyLaserDiet (@dimitra_tserdaneli) on

Πώς να φτιάξω την ομελέτα σουφλέ με τυρί και ζαμπόν

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα 4 αβγά μαζί με τους 4 κρόκους μέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και αλατοπίπερο. Χτυπάτε χώρια με το μίξερ τα 4 ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα με 1 πρέζα αλάτι και τα ενσωματώνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας απαλά με μεταλλικό κουτάλι και φέρνοντας υλικό από τον πάτο προς την επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και αδειάζετε μέσα το μίγμα (αν το τηγάνι δεν έχει πυρίμαχο χερούλι, το προστατεύετε τυλίγοντάς το στεγανά με διπλό αλουμινόχαρτο). Σκορπάτε πάνω το τυρί και το ζαμπόν και το αφήνετε να ψηθεί, μέχρι να ροδίσει ο πάτος της ομελέτας και να αρχίσει να πήζει στον περίγυρο από πάνω.

Βάζετε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πήξει η επιφάνεια. Αδειάζετε την ομελέτα πάνω σε πιατέλα, τη διπλώνετε αν θέλετε και τη σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.