Συνταγή για πατατοκροκέτες με ζαμπόν και τυρί

Σας αρέσουν οι πατατοκροκέτες; Νομίζω ότι είναι από τα ορεκτικά που όλοι θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας. Πόσο μάλλον όταν έχουν μέσα ζαμπόν και τυρί. Πάμε λοιπόν να τις φτιάξουμε κι εμείς στο σπίτι ακολουθώντας τα βήματα της παρακάτω συνταγής που μου έστειλε η Μαρία Αναγνώστου.

Yλικά για πατατοκροκέτες

– 500 γρ. πατάτες
– 100 γρ ζαμπόν άπαχο, καπνιστό
– 2 αυγά

– 20 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
– 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
– 100 ml λάδι
– λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής για πατατοκροκέτες

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 25 λεπτά. Κόβουμε το ζαμπόν, το μισό σε μικρά κυβάκια και το άλλο μισό, με την βοήθεια μικρών φορμών, σε αστεράκια, καρδούλες. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις πατάτες από το καυτό νερό, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τις ξεφλουδίζουμε, τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ και τις βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το ένα από τα αυγά, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, μία κουταλιά τριμμένη φρυγανιά και τα κομμένα σε κυβάκια κομματάκια του ζαμπόν.

Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα πρόσθετα υλικά, παντού και ομοιόμορφα. μέσα στον πουρέ της πατάτας, αλατίζοντας ελαφρά. Βάζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά σε ένα επίπεδο πιάτο και το αυγό σε ένα άλλο. Φτιάχνουμε μπαλίτσες από τον πουρέ πατάτας, σε μέγεθος μεγαλύτερο εκείνου των κεφτέδων του κιμά, και τις περνούμε πρώτα από το κτυπημένο αυγό και στη συνέχεια από την φρυγανιά, πριν να τις ρίξουμε στο τηγάνι με το λάδι που το έχουμε ζεστάνει καλά, για να τηγανιστούν, λίγες την φορά, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Βγάζοντάς τες από το λάδι, αφήνουμε τις κροκέτες μας σε πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας για να αποβάλουν το περιττό λάδι. Σερβίρουμε διακοσμώντας με τα κομμένα σε σχήματα κομματάκια του ζαμπόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.