Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας

Το σουφλέ είναι όπως είπαμε ένα φαγητό που οι περισσότεροι το τρώνε. Έχετε δοκιμάσει να το φτιάξετε με μελιτζάνα; Αν όχι τότε πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή, αρκεί να έχετε μπόλικο χρόνο στη διάθεσή σας.

Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας
Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας

Υλικά για σουφλέ μελιτζάνας

2 κ.τ.σ βουτυρο
1 κ.τ.γ ελαιόλαδο olive oil
1 κούπα ξερό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.τ.σ αλεύρι
2 κ.τ.σ φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
1⁄2 κ.τ.γ ρίγανη
1⁄2 κ.τ.γ θυμάρι
1⁄2 κούπα πλήρες γάλα
1 μεγάλη μελιτζάνα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια
1⁄4 νερό ή 1⁄4 κούπα ζωμό κοτόπουλο ή 1⁄4 κούπα ζωμό λαχανικών
1⁄2 κούπα ψίχα ψωμιού κομμένη σε κυβάκια
3⁄4 κούπας τριμμένη mozzarella

1⁄2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1⁄2 κ.τ.γ αλάτι
1⁄4 κ.τ.γ πιπέρι
1⁄8 κ.τ.γ πιπέρι cayenne
4 αβγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)

Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας
Συνταγή για πεντανόστιμο σουφλέ μελιτζάνας

Εκτέλεση συνταγής για σουφλέ μελιτζάνας 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε το ταψί ή τα μπολάκια (ειδικά για σουφλέ) που θα χρησιμοποιήσετε
Σε ένα κατσαρολάκι που θα προσθέσετε το λαδάκι σας τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέστε τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό.
Προσθέστε το γάλα και τη μελιτζάνα, χαμηλώστε την εστία του ματιού, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα σας για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Να ελέγχετε ανά 5 λεπτά το φαγάκι σας, ανακατεύοντας τακτικά για να μην σας κολλήσει προσθέτοντας ζωμό ή ζεστό νερό όταν χρειάζεται για να το διατηρείτε υγρό.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά, βάλτε το σε ένα άλλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμίξτε το ψωμί, με τη μοτζαρέλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τους κρόκους αβγών και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα προσθέστε το μείγμα με το ψωμί και τα αβγά στο μείγμα με τη μελιτζάνα και ανακατέψτε.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μαρέγκα. Με απαλές κινήσεις αναμίξτε τη μαρέγκα στο μείγμα με τη μελιτζάνα.
Ρίξτε το μείγμα του σουφλέ σας στη βουτυρωμένη φόρμα ή τα βουτυρωμένα φορμάκια και ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.