Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Οι σούπες είναι οι αγαπημένες μου καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες ειδικά όταν έχουν ψάρι. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά.

Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά
Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Υλικά για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

500 gr. κοκκινόψαρο ή ροφό ή μπακαλιάρο
2 κρεμμύδια
1 πράσο
2 καρότα
1 πατάτα
1 ντομάτα
4 κλωναράκια σέλινο
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

50 gr. βούτυρο
3 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά
Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Εκτέλεση συνταγής για ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1500 ml. νερό. Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να καθαρίσουμε τον ζωμό από τα κόκαλα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ζωμό και την δάφνη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν για 20′ λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά και πετάμε την δάφνη από τον ζωμό.
Ξαναπερνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ή σε μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια από τον ζωμό που βράσαμε τα λαχανικά.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το βούτυρο, τα λαχανικά και τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για 5′ λεπτά και κρατάμε ζεστή την σούπα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.