Συνταγή για τα αγαπημένα μας τηγανητά κεφτεδάκια!

Τα κεφτεδάκια είναι ίσως ένα από τα τρία αγαπημένα μου φαγητά, ειδικά όταν γίνονται στο τηγάνι. Τι λέτε; Είστε έτοιμες να τα απολαύσετε σε λίγα λεπτά; Πάμε να διαβάσουμε βήμα βήμα την συνταγή της κυρίας Ελένης.

Υλικά για τηγανητά κεφτεδάκια

1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι
ζυμωτό ψωμί μουσκεμένο
χυμό από ένα λεμόνι
2 αβγά

Εκτέλεση συνταγής για τηγανητά κεφτεδάκια

Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο που θα έχετε τρίψει στον τρίφτη, το κρεμμύδι που θα έχετε τρίψει και αυτό στον τρίφτη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αβγά και τέλος το ψωμί που θα στύψετε πάρα (μα πάρα) πολύ καλά!
Ζυμώστε καλά και αφήστε για λίγο τον κιμά σας στο ψυγείο. Τέλος πλάστε τα κεφτεδάκια σας (η γιαγιά μου τα πάταγε λίγο πριν τα βάλει στο τηγάνι) και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.