Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες κι εγώ σήμερα σας προτείνω να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο κέικ ρολό peppermint. Ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής και το δίχρωμο κέικ θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!

Υλικά για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!

Κεικ:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Γέμιση:
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο μαλακό
1 κουταλάκι εκχύλισμα μέντας

Γλάσσο:

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα.
Τριμμένες καραμέλες μπαστουνάκια peppermint

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!

Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικο κέικ peppermint!

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα ταψί βάλτε λαδόκολλα, περάστε με λίγο λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το κρεμόριο μαζί και ανακατέψτε τα.
Σε σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ, τα αυγά με 1/3 φλιτζανιού νερό περίπου για πέντε λεπτά.
Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε στο μείγμα των αυγών, το αλεύρι με όλα τα άλλα υλικά που είχατε προσθέσει.
Χωρίστε σε δυο μπολ το μείγμα του κέικ και στο ένα προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Με ένα κουτάλι κάντε γραμμές, παράλληλες , πάνω στην λαδόκολλα και εναλλάξ τα χρώματα, που να μην ξεπερνούν τα 10εκ.
Στην φωτογραφία θα δείτε ότι υπάρχουν 4 κόκκινες γραμμές και 4 άσπρες.
Ψήστε 10 έως 12 λεπτά ή μέχρι το λευκό να αρχίζει να ροδίζει.
Ενώ το κέικ σας ψήνετε, πάρτε μια πετσέτα καθαρή και απλώστε σε όλη το 1/4 του φλιτζανιού με τη ζάχαρη άχνη, έτσι ώστε να καλύψει την πετσέτα της κουζίνας εντελώς.
Όταν γίνει το κέικ αναποδογυρίστε το πάνω στην πετσέτα με την άχνη και ξεκολλήστε προσεκτικά την λαδόκολλα. Τυλίξτε το κέικ έτσι όπως είναι σε ρολό και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα έτσι, αλλά όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες. Αυτό θα δώσει την ελαστικότητα που θέλετε.
Για την κρέμα σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, την άχνη, και το εκχύλισμα μέντας μέχρι να αφρατέψουν.
Αφού κρυώσει το κέικ σας ξετυλίξτε την πετσέτα, απλώστε την κρέμα και ξανά τυλίξτε το κέικ, αυτή τη φορά χωρίς την πετσέτα.
Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί. Όταν θα είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, χτυπήστε ελαφρά την άχνη ζάχαρη και το γάλα.
Γλασάρετε το κέικ και τελειώστε με τα κομμάτια καραμέλας.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.