The BBQ Low&Slow: Το steak house με τις εξαιρετικές κριτικές που θα απολαύσεις το καλύτερο καπνιστό κρέας

Ως travelgirl εκτός από τα ταξίδια που κάνω εκτός Αττικής, έχω την τύχη να γνωρίζω καθημερινά νέα στέκια με φαγητό που έχουν άριστες κριτικές από το κοινό, από εσάς δηλαδή που βαθμολογείτε με κριτήριο το καλό φαγητό, το περιβάλλον και το service. Ανάμεσα στα μηνύματα που λαμβάνω καθημερινά αρκετοί φίλοι και γνωστοί μου έλεγαν ότι θα έπρεπε να πάω στο Κερατσίνι και να δω από κοντά ένα μαγαζί που έχει αποσπάσει βραβείο για την άριστη βαθμολογία του από τις εξαιρετικές κριτικές των πελατών! Φυσικά με την πρώτη ευκαιρία συνάντησα τον Βασίλη Οικονόμου, στο στέκι του, στο στέκι των κρεατοφάγων, στην οδό Αχιλλέως 7-9 στο Κερατσίνι.

The BBQ Low&Slow

Τhe BBQ Low& Slow. Ένα αυθεντικό steak house που έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας, να κάνει τον κόσμο από το κάθε προάστιο της Αττικής να επισκέπτεται το μαγαζί του και να απολαμβάνει τα καπνιστά κρεατικά του κι όχι μόνο! Ο ίδιος μεγάλωσε από μικρός κάνοντας πολλά ταξίδια, μιας και ο πατέρας του ήταν διευθυντής περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου. Μεγαλώνοντας πήρε τη μηχανή του, ως μοναχικός ταξιδιώτης και γνώρισε τον κόσμο και τις γεύσεις του. Έτσι λοιπόν έχοντας στην πλάτη του μπόλικες εμπειρίες από τα ταξίδια του, ένα από αυτά στάθηκε αφορμή για να αποκτήσει το δικό του μαγαζί!

The BBQ Low&Slow

Μπαίνοντας στον εξωτερικό χώρο, στο αριστερό σου χέρι θα δεις μία επιγραφή που σου τραβάει την προσοχή με αυτά που γράφει. “Από το αντικριστό στα χωριά της Κρήτης μέχρι τα καπνιστά κρέατα του Νότου της Αμερικής και από τις νοστιμιές της Ανατολής μέχρι τις πολίτικες συνταγές“.

The BBQ Low&Slow

Ο εσωτερικός χώρος είναι φτιαγμένος από πέτρα και ξύλο, που αντιπροσωπεύει 100% το ύφος του συγκεκριμένου μαγαζιού. Ο Βασίλης Οικονόμου και η σύζυγός του με περιμένουν με ένα πλατύ χαμόγελο και ανυπομονώ να μου διηγηθούν την ιστορία πίσω από το εκπληκτικό εστιατόριό τους.

The BBQ Low and Slow: Η φιλοσοφία και το ταξίδι στην Τουρκία που “γέννησε” την ιδέα για το steak house

Βασιλης Οικονόμου-Μαρκέλλα Σαράιχα

Το μαγαζί λέγεται The BBQ Low and Slow . Από το όνομα καταλαβαίνεις πολλά, ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν το καλό κρέας. “Όλα είναι αργά αλλά μόνο κατ’ όνομα. Έχω κάνει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό με τη μηχανή, έχω γυρίσει αρκετές χώρες, έχω φάει πολλά πράγματα, έχω πάθει και αρκετές δηλητηριάσεις”, μου λέει αρχικά ο Βασίλης.

Εγώ όμως όση ώρα επεξεργάζομαι την παραμικρή λεπτομέρεια του χώρου, ρωτώ τον Βασίλη πώς από οικονομικός επιθεωρητής διοδίων (η πρωινή του εργασία) πήρε την απόφαση να ανοίξει μαγαζί. Εκεί λοιπόν μου διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία. “Βρισκόμαστε στην Τουρκία πριν τα Άδανα και ψάχνουμε να βρούμε φαγητό. Ήταν ένα γωνιακό μαγαζάκι όπως είναι τα τυροπιτάδικα τα δικά μας. Μπήκαμε μέσα, η κυρία δεν ήξερε καθόλου αγγλικά. Παραγγείλαμε και καθήσαμε. Μετά μπήκαν δύο παππούδες που ο ένας ήξερε κι αγγλικά κι ελληνικά. Εκεί μας εξήγησαν ότι η κυρία είναι καθηγήτρια οικοκυρικών στην Τουρκία, ουσιαστικά διδάσκει μαγειρική, τα μπαχάρια, κοπές κρεάτων. Αυτά που εμείς έχουμε ξεχάσει. Έπρεπε δηλαδή να γίνει ένα master chef για να μάθουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο ή να γίνει μία πολίτικη κουζίνα για να βάζουμε κανέλα στον κιμά. Στην μεταφορά από την Σμύρνη στην Ελλάδα αυτά χαθήκανε. Εκεί μου γεννήθηκε η ιδέα να κάνω ένα μαγαζί με τις γεύσεις που έχω γνωρίσει στον κόσμο”.

The BBQ Low and Slow: Οι δύο βασικοί τρόποι μαγειρέματος των κρεατικών που το κάνουν να ξεχωρίζει

“Εδώ μαγειρεύουμε με διάφορους τρόπους. Μαγειρεύουμε στην σχάρα, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα”, μου λέει ο Βασίλης. “Έχω φτιάξει ένα smoker εδώ στην Ελλάδα σαν αυτά που βλέπετε στο youtube στην Αμερική, μία καμπάνα 3,5 μέτρα και καπνίζουμε τα κρέατα, όχι όπως στην Αμερική και μαγειρεύουμε και στο sous vide . Είναι μαγείρεμα σε κενό αέρος. Μαρινάρουμε ένα κομμάτι κρέατος και το τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι που αφαιρούμε τον αέρα. Μετά το σακουλάκι το βαπτίζουμε σε μία δεξαμενή με νερό με σταθερή θερμοκρασία για κάποιες ώρες, αναλόγως με το πόσο σκληρό είναι ένα κρέας και το σερβίρουμε”

καπνιστά κρέατα στο smoker

Ο Βασίλης Οικονόμου καπνίζει το κρέας με φυσικό τρόπο

βαγονέτο, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στο sous vide με πουρέ μελιτζάνας

Οι Έλληνες πάντα ήμασταν γύρω από μία φωτιά. Πάντα βάζαμε το κρέας στη φωτιά, είτε δίπλα είτε πάνω. Οπως το αντικριστό στην Κρήτη. Είναι κι αυτό ένα είδος καπνιστού μαγειρέματος. “Το καπνιστό το ξεχωρίζουμε από το smoke ring (το δαχτυλίδι του καπνού) που βρίσκεται περιμετρικά όταν κόβουμε το κρέας. Αυτό μας δείχνει ότι το κρέας έχει καπνιστεί με φυσικό τρόπο. Εγώ χρησιμοποιώ ξύλο οξιά και δρυ. Το κάπνισμά μου δεν είναι τόσο έντονο για να είναι βαρύ γιατί ολα τα καπνιστά είναι δύσπεπτα κρέατα.”.

Burgers με χειροποίητο κιμά και άριστες πρώτες ύλες

Ένα μαγαζί για να προσελκύσει κόσμο, αυτό που πρέπει να έχει αρχικά είναι εξαιρετικές πρώτες ύλες. Αυτό το έχει πετύχει με το παραπάνω, ο Βασίλης και η ομάδα του. “Tον κιμά από τα μπιφτέκια τον φτιάχνουμε εμείς. Όλες οι παρασκευές είναι δικές μας. Τα ψωμάκια είναι φρέσκα, ζυμωτά. Έχουμε διάφορες κατηγορίες των burger. Το ένα είναι το cannabis (δείτε ΕΔΩ την παρασκευή του) που έχει επιρροή από το Άμστερνταμ. Χρησιμοποιούμε, κάνναβη,  λάδι κάνναβης, για να παρασκευάσουμε σος και στο τέλος καπνίζουμε ήμερη κάνναβη και το προσφέρουμε σε μία καμπάνα μέσα. Άλλο είναι το hot hot που έχει βαθμίδες αναλόγως πόσο καυτερό το θέλει ο πελάτης. Δεν χρησιμοποιώ χημικές ουσίες για να ανεβάσω τις εντάσεις απλά πιπεριές καυτερές”.

Το travelgirl.gr σου προτείνει τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει στο The BBQ Low and Slow

Ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα με κρεατικά που σίγουρα δεν έχει φάει ανάλογα σε περιμένουν στο καταπληκτικό menu του The BBQ Low and Slow. Ο Βασίλης Οικονόμου στην ερώτηση ποια πιάτα θα έβγαζε για πρώτη φορά σε νέους πελάτες μου λέει χαρακτηριστικά. “Από τα ορεκτικά θα έβγαζα τη φωλιά του χοίρου που είναι αργομαγειρεμένο χοιρινό για επτά ώρες, με κρεμμύδι και σερβίρεται μέσα σε ένα μικρό μικρό καρβελάκι. Από τα κυρίως θα έβγαζα το The Queen.

Σπαλομύτα

Είναι σπαλομύτα και την αποκαλούν βασιλοπούλα στο κρέας και σερβίρεται με πουρέ μελιτζάνας. Το spare ribs. Σαλάτα θα έλεγα του Ποπάυ που είναι δροσερή με μανούρι και σπανάκι“.

Η σαλάτα του Ποπάυ

Όσο για το γλυκό; “Εμείς στο τέλος κερνάμε γλυκό. Αλλά δεν είναι γλυκό! Τρώγοντας το κρέας χρειαζόμαστε  κάτι που δεν θα μας πέσει βαρύ. Οπότε αυτό που κερνάμε είναι ένα αποδομημένο μιλφέιγ. Είναι κρέμα που κάθε μέρα την χτυπάμε, όπως βάζουμε κάθε μέρα φύλλο στο φούρνο και άχνη. Φυσικά έχουμε και στον κατάλογο μας γλυκά, εξίσου ελαφριά που ταιριάζουν με το φαγητό μας..”

Το πρώτο moto street party στον Πειραιά με 200 μηχανές έγινε στο The BBQ Low and Slow

Πηγή Φωτογραφίας: sugar free press

Λόγω των γνωριμιών του Βασίλη με  αρκετές ταξιδιωτικές ομάδες, οργάνωσαν κάτι μοναδικό. “Κάναμε το πρώτο moto street party. Ήταν γύρω στις 200 και πάνω μηχανές σε ένα διαφορετικό event, κλείσαμε το δρόμο και ο Πειραιάς δεν έχει ξαναζήσει κάτι τέτοιο”.

Super Προσφορά για τους 10 πρώτους αναγνώστες του travelgirl.gr

Ο Βασίλης Οικονόμου στους 10 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν (Τηλ 210 4005898) στο The BBQ Low and Slow, θα κερδίσουν τη μία και μοναδική προσφορά αποκλειστικά για τους αναγνώστες του travelgirl.gr Οποιος παραγγείλει τομαχοκ μπριζόλα θα είναι με black angus, 1, 5 κιλό στην τιμή των 50 ευρώ!

Φωτογραφίες: Μαρκέλλα Σαράιχα 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

The BBQ Low and Slow

Αχιλλέως 7-9 Κερατσίνι

Τηλ 210 4005898

Μέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα κλειστά

Τρίτη ως Πέμπτη 18.00-00.00

Παρασκευή 18.00-01.00

Σάββατο 13.00-01.00

Κυριακή 13.00-23.00

Web site : The BBQ Low and Slow

Facebook: The BBQ Low and Slow

Instagram: @thebbqlowandslow

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.