Θεοδωράκι Πέλλας: Ένα ταξίδι στο βασίλειο της πέτρας!

Η Ελλάδα μας έχει τόσα άγνωστα πανέμορφα μέρη που όσα ταξίδια κι αν έχεις κάνει, είμαι σίγουρη ότι δεν μπορείς να τα ανακαλύψεις όλα. Το Θεοδώρακι Πέλλας είναι ένα γραφικό χωριουδάκι το οποίο βρίσκεται ανατολικά του νομού Πέλλας, στο όρος Πάικο, σε υψόμετρο 470 μέτρων. Απέχει 16 χλμ από την Αριδαία και είναι ένα παραδοσιακό χωριό, που άκμασε κτηνοτροφικά τις προηγούμενες δεκαετίες. Με πραγματικό πληθυσμό περί τους 1.000 κατοίκους, είναι το κεφαλοχώρι τού δυτικού Πάικου, σε περιβάλλον άγριου κάλλους. Ο αναγνώστης του travelgirl.gr Γιάννης Παπαντωνίου γράφει για το μέρος που γεννήθηκε και μας προτείνει να το επισκεφθούμε!

Γράφει ο Γιάννης Παπαντωνίου

Ταξίδι στο βασίλειο της πέτρας, σε έναν ιδιαίτερο τόπο, το χωριό θεοδωράκι βρίσκεται στον νομό Πέλλας στο όρος Πάικο, 470 μέτρα υψόμετρο, περί τους 700 κατοίκους, ένα πανέμορφο γραφικό χωριό που ζει από την κτηνοτροφία, το χωριό αναφέρεται τον 14ο αιώνα, οι γύρω ομορφιές του πολλές!

Το συμμαχικό μονοπάτι της Αβράμιτσας μήκους 5 Χλμ σμιλευμένο σε πέτρα οδηγεί στα μεγάλα Λιβάδια Πάικου, το φαράγγι του Μπουνάρ με το σπήλαιο τα πηγάδια το γαβροδασος, τα φράγματα της βρύσης και του γατορεματος, το παλιό χωριό παπάσιο πάνω από το χωριό θεοδωράκι, τα δάση οξιάς προς τα μεγάλα Λιβάδια Πάικου! Μια διαδρομή 16 Χλμ μαγική!

Οι πηγές του χωριού με την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το λιβάδι του Κώστα που θυμίζει Ελβετία! Η καλή πεδιάδα θεοδωρακειου, τα βερτοπια με τα δάση του! Τα δάση δρυός γόνατου προς το χωριό Κρανέα, το χωριό θεοδωράκι ένα χωριό απομονωμένο αφού δεν έχει διέξοδο για άλλο οικισμό, απέχει από την Αριδαία 16 Χλμ, αξίζει να δοκιμάσετε τυρί τσίπουρο κρασί κρέατα ψωμί μαρμελάδες Γλυκά κουταλιού ντόπια προϊόντα!

Στο χωριό υπάρχουν το κιόσκι το αμφιθέατρο το μνημείο του αεροπόρου επισμηναγου Ιωάννης τότσας το μνημείο ηρώων τού χωριού το λαογραφικό Μουσείο το γραφικό κέντρο σπίτια αυθεντικής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής! Παλιές στρουγκες τσοπανοκαλυβα!

Ένα χωριό ένας τόπος εξω από τα συνηθισμένα βασίλειο της πέτρας!!! Στην επαρχία της Αλμωπίας στον νομό Πέλλας!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.