Το travelgirl.gr γνωρίζει την Άννα Κασιμάτη, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή και “ταξιδεύουν” με τη μουσική της

Όταν είδα για πρώτη φορά την Άννα Κασιμάτη σε φωτογραφία είπα “πόσο ωραία γυναίκα είναι αυτή”. Με την Άννα όμως δεν στέκεσαι μόνο εκεί καθώς εκτός από εμφάνιση συνδυάζει εξυπνάδα, παιδεία και ταλέντο στη μουσική. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου το νέο της κομμάτι “Απαγορευτικόν” το οποίο αγαπήθηκε πολύ από την πρώτη κιόλας μέρα. Το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή, με εκρηκτικές ρίζες (Ισπανία, Κρήτη) έχει ένα κοριτσάκι, ταξιδεύει πολύ και φυσικά δεν ξεχνάει ποτέ το χωριό της στην Κρήτη. Πάμε να την γνωρίσουμε παρέα.

Αννα μου αρχικά θέλω να μου πεις πως πήρες την απόφαση να προωθήσεις το “Απαγορευτικόν” μέσα από το Ίντερνετ

Κάποιες φορές απλά νιώθεις ότι είναι η σωστή ώρα να κάνεις κάτι. Εχω καταπιαστεί με το συναισθηματικό κόσμο αυτού του κομματιού εδώ κ σχεδόν δυο χρόνια μεταφράζοντας το κ στα ισπανικά. Ο Παύλος Συνοδινός τελικά όντως το αναγέννησε τελικά ενορχηστρωτικά κάνοντας το εκ νέου δικό μου. Όταν ολοκληρώθηκε λοιπόν ηχογράφηση κ βίντεο η γλυκιά αναμονή έγινε ανυπομονησία και παίρνοντας υπόψιν πως είναι ένα κομμάτι κ μάλιστα το πρώτο που θα παρουσιάσω κ σε ελληνικό στίχο, πήρα την απόφαση να το ανεβάσω κ να το προωθήσω μόνη μου σε δικό μου κανάλι στο Ίντερνετ καθώς δεν ήθελα οι καθυστερήσεις κ οι ‘γραφειοκρατίες’ να μου κόψουν σε αυτή τη φάση τη συναισθηματική μου ορμή να το κάνω.
Η μουσική μπήκε στη ζωή σου από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Ήθελες να γίνεις τραγουδίστρια από μικρή;
Δεν είμαι σίγουρη για αυτό. Θέατρο κ κυρίως χορός μπορεί κ να είχαν προτεραιότητα. Παρόλαυτα όντως τραγουδούσα από το δημοτικό σε χορωδίες αλλά κ χωρίς να το καταλαβαίνω έπαιρνα συνεχώς ερεθίσματα από τη μουσική κ το τραγούδι. Τωρα που μου γίνεται αυτή η ερώτηση καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να εντοπίσω τη στιγμή που πήρα μια τέτοια απόφαση. είναι σαν να ίσχυε από πάντα.
Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα σε τι ηλικία τα έκανες;
Απο το γυμνάσιο κ το λύκειο συμμετείχα σε χορωδίες μετέπειτα έπαιξα κ σαξόφωνο σε φιλαρμονική. Ασχολήθηκα κ με άλλα πολύ διαφορετικά επαγγέλματα. δε σταμάτησα ποτε να τραγουδώ, όμως επαγγελματικά με το τραγούδι το πηρά αρκετά χρόνια αργότερα να ασχοληθώ. Ισως δεν είχε ωριμάσει μεσα μου αλλά ίσως και να μην ήθελα να τη δω έτσι τη μουσική.
Τι δυσκολίες βρήκες στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία; υπήρχαν φορές που απογοητεύτηκες; Κι αν ναι πώς το αντιμετώπισες.
Κάθε επάγγελμα έχει δυσκολίες ίσως να είναι περισσότερες μάλιστα αυτές οι δύσκολες στιγμές από τις εύκολες. Πόσο μάλλον στη τέχνη που όλα είναι πολύ πιο άερινα, δεν είναι χεροπιαστά. Μέσα σε μια στιγμή όλα μπορεί να είναι μαγικά ή κ απόλυτα στείρα. Ενας στίχος από το ‘Απαγορευτικόν’ λέει ‘μην μου θυμώνεις τις ώρες που μοιάζουν όλα ακίνητα’ κ ένας άλλος ΄μη χαμηλώνεις τόσο τα φώτα ίσως χρειαστεί να δεις το πιο Περα της σκέψης σου τη μερα’. έτσι λοιπόν κοιτώντας προς το φως της επομενης μερας όπως ήρθαν οι καλές στιγμές θα ξαναέρθουν.
Πιστεύεις ότι οικογένεια και καριέρα μπορούν να συνδυαστούν;
Απόλυτα. η οικογένεια ο έρωτας η συντροφικότητα το μεγάλωμα παιδιών είναι πηγή έπμνευσης αποφόρτισης κ θαλπωρής. Η μονη παγίδα είναι να πεις δε γίνεται, να Σταμάτησεις τη ζωή κ τα όνειρα σου στο όνομα μιας ‘κανονικής΄ οικογενειακής ζωής. Είναι παγίδα γιατί χωρίς τα προσωπικά όνειρα ζωντανά μπαίνουν σε κίνδυνο κ όλα τα υπόλοιπα.
Έκανες πολυ μικρή την κόρη σου. Ήταν συνειδητή επιλογή;
Και βέβαια. Η ηλικία άλλωστε όπως θα μας συμφέρει να λέμε μεγαλώνοντας είναι απλά ένας αριθμός. Μεγαλώνω με την κόρη μου με μικρή σχετικά απόσταση να μας χωρίζει. Αυτό μόνο υπέροχα πράγματα μπορεί να φέρει στο μέλλον.
Είσαι εκρηκτικό κράμα. Ισπανία και Κρήτη. Θεωρείς τον εαυτό σου γυναίκα με ταμπεραμέντο;
Θα στεναχωριόμουν πολύ αν άκουγα κάποια γυναίκα να λέει για τον εαυτό της ότι δεν έχει ταπεραμέντο. Το κράμα ναι είναι εκρητικό κ δεν κρύβω μια κάποια υπερηφάνια μου για αυτό. Προσπαθω να αναδεικνύω μέσα από την ύπαρξη μου σαν γυναικά τα αρώματα αυτών των πολύχρωμων τόπων μου.
Αν δεν ήσουν τραγουδίστρια τι άλλο θα ήθελες να γίνεις;
Μου αρέσει να είμαι κοντά στη τέχνη κ ειδικά στη μουσική με κάθε τρόπο. Το να τραγουδάω είναι το υπέρτατο αλλά ταυτόχρονα ούτε εύκολο είναι αλλά κυρίως θέλω Κάπως να το κρατάω προστατευμένο για τον εαυτό μου. Έτσι λοιπόν θέλοντας να υπηρετώ τη μουσική όπως ανέφερα αποφάσισα να ασχοληθώ με τη παραγωγή κ τη διοργάνωση συναυλιών. Διευθύνω ένα γραφείο παραγωγής κ είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό γιατί πέρα από τη επαγγελματική διασταση των επιτυχιών το σημαντικότερο κομμάτι είναι όταν παίρνω την εμπιστοσύνη των καλλιτεχνών που συνεργάζομαι.
Υπήρξε στιγμή που είπες τα παρατάω ολα;
Πόλλες φορές σε μια μερα μπορεί να πω αυτή την άσχημη κουβέντα. Με ένα τρόπο όμως αυτό με πεισμώνει περισσότερο το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο. Όποτε το παίρνω κ αυτό σαν καλό.
 Περιέγραψε μου τον εαυτό σου με λίγες λέξεις.
Κρητη Μαδρίτη Γυναίκα Μητέρα Μουσική.
Προτερήματα και ελαττώματα
Τι να πω… Πόσα να απαρυθμίσω… Θέλω μόνο να πιστεύω ότι όπως βλέπω να συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους που θαυμάζω η αγαπάω τα ελατώματα μπορεί να γίνονται προτερήματα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το πείσμα μου κ θα τα κατατάξω στα προτερήματα όσο κ αν Καποιες φορές οι ανθρωποί μου μπορεί να το βιώνουν σαν έλατωμα.
Τι θα ήθελες να αλλάξεις απο τον χαρακτήρα σου;
Θα ακουγόταν άσχημο αν έλεγα πως δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι? όχι με την έννοια ότι είμαι τέλεια. Προς θεού. Απλά ο χαρακτήρας διαμορφώνεται από χιλιάδες λεπτομέρειες που μεμονωμένα θα μπορούσαν να αλλάξουν. Όμως αυτός ο μοναδικός χαρακτήρας του καθενός δεν θα υπήρχε. Ετσι πιστεύω ότι θα εξελιχθώ στην καλύτερη Αννα αγαπώντας τον εαυτό μου.
Ευαίσθητη ή λογική
Ναι. Κ όμως κ τα δυο. Περισσότερο Ευαισθητη κ συναισθηματική. Όμως έρχεται ο χρόνος η εμπειρία τα γεγονότα που σε μαθαίνουν κ τη λογική. Επομένος στόχος μια δημιουργική ισοροπια ανάμεσα σε αυτά τα δυο.
Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;
Το καύσιμο για όλους μας. μάλλον είναι κοινός ο ρόλος στις ζωές όλων μας. η μονη διαφορά είναι πόσο αφηνόμαστε σε αυτόν, με μεγάλη μου χαρα ανακαλύπτω πως μεγαλώνοντας αφήνομαι πιο πολύ κ αυτό μου προσφέρει πράγματα που δεν είχα καν φανταστεί. 
Σου αρέσει να ταξιδεύεις;
Ναι πολύ. έχω μάθει από μικρή να βρίσκομαι σε διαφορα μέρη. Τωρα η δουλειά επίσης μου προσφέρει ταξίδια. δεν θα μπορούσα να Καθομαι για πολύ σε ένα μέρος.
Αγαπημένος προορισμός και γιατί
Το χωριό μου στην Κρήτη. Είναι ο τόπος που θα ανασυγκροτηθώ κ θα προγραμματίσω όλα τα επόμενα σχέδια κ ταξίδια μου.
Επόμενα σχέδια 
 Μια συλλογή από παλιά ισπανικά τραγούδια με ένα πιο ηλεκτρικό ηχόχρωμα. μια εκ νέου σχεδόν παραδοσιακή προσέγγιση. Είναι ένα όνειρο που είχα από πάντα στη γλώσσα μου τα ισπανικά.
Ακούστε ΕΔΩ το τραγούδι της 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.