Το travelgirl.gr στη Νάξο: Όσα έγιναν στο 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019!

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το ιαπωνικό σούσι, τα μεξικάνικα νάτσος και η παραδοσιακή φάβα της Σχοινούσας θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια διαφορετική γεύση προσθέτοντας μόνο ένα ξεχωριστό συστατικό, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.; Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργάνωσε το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019 και κατάφερε να ενώσει γεύσεις και πολιτισμούς, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου!

Το travelgirl.gr όπως πέρσι έτσι και φέτος ήταν εκεί από την πρώτη μέρα και γεύτηκε τα υπέροχα εδέσματα από βραβευμένους σεφ αλλά και την φιλοξενία των Ναξιωτών.

Παρασκευή 7 Ιουνίου: Αναχώρηση για Νάξο

Στις 07.30 το πρωί, το Blue Star Dilos αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Νάξο. Το πανέμορφο νησί ήταν έτοιμο να υποδεχτεί food bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό για το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019 . Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης με την ομάδα του, είχε φροντίσει τα πάντα να είναι στην εντέλεια.

Μετά από πεντέμιση ώρες περίπου ταξίδι, φτάσαμε στο λιμάνι της Νάξου και κατευθυνθήκαμε στα ξενοδοχεία μας καθώς στις 14.00 ήταν προγραμματισμένο γεύμα σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, την Αγία Άννα όπου ο σεφ, Χρήστος Πλεσιώτης θα ετοίμαζε με το γιγάντιο τηγάνι του μία τρουφομακαρονάδα!

Αγία Άννα: Ο Χρήστος Πλεσιώτης μαγειρεύει τρουφαμακαρονάδα!

Πριν αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο που μέναμε, το Cycladic Islands , από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, το μάτι μου έπεσε στα δωμάτια  που είχαν ονόματα από τα κυκλαδίτικα νησιά μας και φυσικά το άσπρο και το γαλάζιο κυριαρχούσαν στην διακόσμηση.

Η ιδιοκτήτριά του, ήταν πολύ φιλόξενη κι έτοιμη να μας εξυπηρετήσει σε ό,τι χρειαζόμασταν. Αφού ετοιμαστήκαμε, φτάσαμε στην παραλία και ήδη ο Χρήστος Πλεσιώτης παρέα με τον Χρήστο Νέζο ετοίμαζαν το μεσημεριανό μας φαγητό με φόντο το απέραντο γαλάζιο!

Φυσικά η μακαρονάδα συνοδευόταν με γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ και τα πιρούνια πήραν φωτιά! Τι καλύτερο από το να ξεκινάει το τριήμερό σου με αυτόν τον τρόπο!

Αφού γευτήκαμε όσα μας είχαν ετοιμάσει, πήγαμε για λίγη ώρα στο ξενοδοχείο όπου απολαύσαμε το μπάνιο στην πισίνα!

Κάστρο: Δείπνο με γεύσεις από όλες τις χώρες του κόσμου

Η ώρα περνούσε και το βράδυ στο Κάστρο της Χώρας ο Ναξιώτης excecutive chef, Στέλιος Κορρές, είχε ετοιμάσει ένα υπέροχο δείπνο με γεύσεις από όλες τις χώρες του κόσμου, με παντρέματα γεύσεων, χρησιμοποιώντας φυσικά παραδοσιακά προιόντα του νησιού. Νάτσος, τορτίγια κοτόπουλο, σούσι, μπρουσκέτα μελιτζάνας με πέστο βασιλικού, αρνί με δεντρολίβανο. Όλα τα πιάτα συνοδεύονταν με γραβιέρα Νάξου σε κάθε της μορφή και ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Η γραβιέρα πρωταγωνίστησε στις διεθνείς κουζίνες και το αποτέλεσμα ήταν απλά εκπληκτικό.

Σάββατο 8 Ιουνίου: Αναχώρηση για την Σχοινούσα

Η δεύτερη μέρα του γαστριμαργικού event είχε πρωινό ξύπνημα και μεταφορά μας στην Σχοινούσα, που ανήκει στις Μικρές Κυκλάδες. Ο καιρός ήταν υπέροχος κάτι που ευνόησε πολύ τη μεταφορά μας εκεί. Στις 11.30 πήραμε το καικάκι και σε 20 λεπτά βρεθήκαμε στον λιλιπούτειο παράδεισο. Κατευθυνθήκαμε σε μία από τις ωραιότερες-για κάποιους η ωραιότερη-παραλίες του νησιού, στο νοτιοδυτικό μέρος.

Το Λιβάδι είναι η αγαπημένη παραλία όλων με άμμο και αρμυρίκια. Με το υπέροχο παραλιακό εστιατόριο του το «Λιβάδι», με τις πιο χαμογελαστές ιδιοκτήτριες και την πεντανόστιμη κουζίνα τους ξετρελαθήκαμε όλοι οι καλεσμένοι του δημοφιλούς event.

Με απόλυτες πρωταγωνίστριες την πεντανόστιμη βραβευμένη τοπική φάβα και τη γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, απολαύσαμε το κατσικάκι με τις φημισμένες πατάτες, την χορτόπιτα, τις σαλάτες και τα υπόλοιπα συνοδευτικά.

Το απόγευμα επιστρέψαμε πίσω μιας και το βράδυ η ταβέρνα «Τρία Αδέλφια» στην Πλάκα, μας είχε ετοιμάσει την σπεσιαλιτέ τους που δεν ήταν άλλη, από την μακαρονάδα με το υπέροχο ντόπιο κοκκινιστό μοσχαράκι με τριμμένη γραβιέρα Νάξου.

Δείτε το βίντεο:

Kυριακή 9 Ιουνίου: Γευστική συνάντηση κορυφής στο «1926»

Την τρίτη μέρα του event πραγματοποιήθηκε η γευστική συνάντηση κορυφής στο εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το «1926» όπου φιλοξένησε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου! Τι να πει κανείς για αυτά τα προιόντα; Το σίγουρο είναι ότι όταν χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, οι γεύσεις απογειώνουν τον ουρανίσκο!

Ο Άρης Σκλαβενίτης, ο καλύτερος Έλληνας σομελιέ για το 2019, βρέθηκε εκεί στο wine tasting ενώ ο Χρήστος Πλεσιώτης είχε live cooking show, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Ήταν ό,τι καλύτερο για να κλείσει το γαστριμαργικό event με αυτόν τον τρόπο.

Και τις τρεις ημέρες το event συνόδευεσε το νησιώτικο συγκρότημα, με την παρουσία του κορυφαίου καλλιτέχνη της Νάξου, Μανώλη Μπαρμπεράκη. Δείτε το βίντεο από το τριήμερο γαστριμαργικό event:

Στις 17.30 επιβιβαστήκαμε στο πλοίο για την επιστροφή μας στον Πειραιά. Τι καλύτερο από να ξεκινήσει το καλοκαίρι μας με αυτόν τον τρόπο! Η ΕΑΣ Νάξου για μία ακόμη χρονιά με αρχηγό τον Δημήτρη Καπούνη, φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιου μας.

Φωτογραφίες: Μαρκέλλα Σαράιχα (samsung s10plus)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγα λόγια για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά.

Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση.

Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Ακόμη, είναι η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2285025340, 6978397023 (Γιώργος Σέργης)

 

3 Σχόλια

    1. Κοιτα να δεις… εδω πραγματικα οι αποψεις διιαστανται. Ειναι καθαρα προσωπικο θεμα. Παντως θα σου ελεγα αν επιλεξεις Ναξο να πας και Μικρες Κυκλαδςς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.