Βεργίνα: Ταξίδι στην καρδιά της Μακεδονίας με τους Βασιλικούς Τάφους (video)

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του 2020 είναι μία πόλη με μεγάλη ιστορία και με αξιοθέατα που κάνουν το γύρο του κόσμου. Η Βεργίνα, η καρδιά της Μακεδονίας, που είναι ξακουστή για το παλάτι και τον τύμβο του Βασιλιά Φιλίππου αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών από όλον τον κόσμο που θέλουν να δουν από κοντά τα σημαντικά αξιοθέατα.

Βεργίνα: Ταξίδι στην καρδιά της Μακεδονίας 

Η Βεργίνα είναι μικρή κωμόπολη στη Μακεδονία, στον Νομό Ημαθίας που διοικητικά υπάγεται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Βρίσκεται 13 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας, πρωτεύουσας του νομού, και περίπου 80 χλμ. νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης περίπου μισή ώρα μακριά από τη Βέροια και 45 λεπτά από την Νάουσα. Στην διαδρομή, θα περάσετε και από το φράγμα του Αλιάκμονα.

 

Η Βεργίνα είναι πολύ κοντά στις Αιγές, την τοποθεσία της αρχαίας πρωτεύουσας της Μακεδονίας και με τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Μανόλη Ανδρόνικου (1976-1980) ήρθαν στο φως πολύ σημαντικά ευρήματα. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι.

Με το που μπεις στην είσοδο του μουσείου, θα βρεθείς σε ένα σκοτεινό περιβάλλον. Εκεί είναι η μετάβασή σου σε μία άλλη εποχή. Ένδοξη. Γύρω σου θα δεις πολλά εκθέματα με τα σημαντικότερα τη χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι. Περιείχε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι που φορούσε ο νεκρός.

Εκτός από τους βασιλικούς τάφους, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, υπάρχουν επίσης το Αρχαίο θέατρο, το Ιερό της Εύκλειας και τα Ανάκτορα.

Δείτε την ξενάγηση στο παραπάνω video από την Βεργίνα μέσα από τα μάτια του Up Drones

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.