Ο chef, του Ippola Boutique Hotel, Κώστας Παπαδάκης μιλάει για τη μανιάτικη κουζίνα!

Κατά τη διαμονή μου στο υπέροχο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο, Ippola Boutique Hotel, στον Μέζαπο, συνάντησα τον chef, Κώστα Παπαδάκη όπου μιλήσαμε για τη μανιάτικη κουζίνα. Από τα παραδοσιακά πιάτα που μπορεί κανείς να γευτεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι σύγκλινο με τραχανά, μουσακά, σαλάτα με τοπικά προιόντα, και χταποδάκι με ταραμοσαλάτα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση των πιάτων από τον διακεκριμένο σεφ!

2 Comments

  1. Κάποιοι φίλοι προσπαθούσαν να με πείσουν να πάμε για ένα Σαββατοκύριακο στο Μέζαπο. Στις 20/9 λοιπόν νάμαστε να στρίβουμε δεξιά για Μέζαπο. Μου βγήκε αυθόρμητα απο το στόμα “για ποιό λόγο κάποιος νάρθει εδώ για ΣΚ?” Φθάνοντας στο ξενοδοχείο, ΣΟΚ. ένα διαμαντάκι, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλόγουστο ανακαινισμένο κτήριο. Η υποδοχή ευγενέστατη. Το δωμάτιο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Ειχαμε φθάσει λίγο νωρίτερα και είπαμε ας τσιμπίσουμε κάτι εδώ στο ξενοδοχέιο. Βλέποντας τον κατάλογο δε μπορεί παρά να υποψιαστείς. “Κάτι συμβαίνει εδώ”
    Πουρές φάβας με ψητές γαρίδες, ντοματίνια και λάδι ελιάς με τοπικά αρωματικά φυτά κάπαρι, ψιλοκομένο κρεμυδάκι. Άλλο πιάτο, πουρές γλυκοπατάτας με σύγκλινο στη σχάρα και μαρμελάδα πορτοκάλι!!. Και μια ταλιάτα ποίημα υφών, γευσεων, αρωμάτων και βέβαια εξαιρετική παρουσίαση σε όλα τα πιάτα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και στον Σεφ αλλά και σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Το ίδιο αυθόρμητα μου βγήκε “ΝΑ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΖΑΠΟ”. Και πάλι συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.