Η Μαρία Περδικάρη μας δίνει την συνταγή για ελιόψωμα

Η Μαρία Περδικάρη, αγαπημένη αναγνώστρια του travelgirl.gr μας δίνει την συνταγή για λαχταριστά ελιόψωμα! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά.

Υλικά για ελιόψωμα

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
  • 400 γραμμάρια ελιές τεμαχισμένα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • ένα κγ ζάχαρη
  • ένα ποτήρι χλιαρό νερό που θα διαλύσουμε τη μαγιά κ άλλο ένα ποτήρι χλιαρό νερό για να ενωθεί το ζυμάρι
Η Μαρία Περδικάρη μας δίνει την συνταγή για ελιόψωμα
Η Μαρία Περδικάρη μας δίνει την συνταγή για ελιόψωμα

Εκτέλεση συνταγής για ελιόψωμα

Διαλύω τη μαγιά στο ένα ποτήρι νερό το οποίο το βάζω μέσα στο αλεύρι ανακατεύω κ προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μέχρι ομοιογενοποιηθει το ζυμάρι .σκεπάζω με μια πετσέτα κ αφήνω να ξεκουραστεί κ να φουσκώσει μισή ώρα το χωρίζω σε τέσσερα μέρη πλάθω καρβελακια κ ξανά αφήνω σε ζεστό μέρος μισή ώρα να φουσκώσουν τέλος αλοίφω την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νεράκι χαράζω τρεις σχισμές με το μαχαίρι κ ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά περίπου ξέχασα να σας πω πως προαιρετικά άμα θέλετε βάζετε ρίγανη στο μείγμα για άρωμα.i0

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.