Πορταριά Πηλίου: Να γιατί πρέπει να φας στο εστιατόριο Κρίτσα

Το Πήλιο έχει μαγικά χωριά, υπέροχη κουζίνα με τρομερά παραδοσιακά πιάτα και παραμυθένια τοπία. Πάνω στη μεγάλη σκιερή πλατεία της Πορταριάς με τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά της πηγής, το Kritsa gastronomy hotel προσφέρει μοναδική και ζεστή φιλοξενία. Όταν βρεθήκαμε εκεί, όποιον κι αν ρωτούσαμε για το πού μπορούμε να φάμε πολύ καλά μας είπαν: «Στο εστιατόριο Κρίτσα».  Εμείς φυσικά πήγαμε από κει για να δοκιμάσουμε τα υπέροχα πιάτα τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ιστορία της πλατείας και του κτιρίου.

Λειτούργησε από το 1915 μέχρι το 1939 σαν παντοπωλείο μαγειρείο και πανδοχείο από τον Νικόλαο Τσαχτίρη με την ονομασία ΟΡΜΙΝΙΟ .Το 1939 ο Θανάσης Κρίτσας και η γυναίκα του Ασπασία ερχόμενοι από την Αίγυπτο , του έδωσαν τη μορφή που έχει και σήμερα σαν ξενοδοχείο και εστιατόριο με την ονομασία «Κεντρικόν» λόγω της ξεχωριστής του θέσης στη Πλατεία της Πορταριάς απέναντι από το φημισμένο ξενοδοχείο Θεοξένια της τότε εποχής έως το 1968 1/11/53 πρώτη επίσημη άδεια λειτουργίας, του ξενοδοχείου “Κεντρικόν” Πορταριάς.

Στις 23/12/2000 ξεκινά νέα εποχή για το ξενοδοχείο με την νέα ονομασία “ ΚΡΙΤΣΑ ”

 

Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και οι άνθρωποι πολύ φιλόξενοι, με το χαμόγελο στα χείλη. Η κυρία Ελένη Καραίσκου, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και ο Μελέτης Ανδρινός καλωσορίζουν τους πελάτες, τους ενημερώνουν για τα πιάτα μέρας και κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ευχαριστηθούν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χωριάτικη σαλάτα, χορτόπιτα, φέτα με σουσάμι και μέλι, μπιφτέκι γεμιστό με καπνιστό τυρί, κόκκορας κρασάτος, αρνάκι στη γάστρα ήταν μερικά από τα πιάτα που γέμισαν το τραπέζι μας και δεν ξέραμε τι να πρωτοφάμε.

Η γεύση από το καθένα ήταν μοναδική κι αυτό που λέγαμε μεταξύ μας ήταν ότι παρά το περασμένο της ώρας, όλα ήταν ελαφριά καθώς δεν είχαν το παραμικρό συντηρητικό οι πρώτες ύλες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο θα  βρείτε ποικιλία από μαγειρευτά φαγητά, κρέατα στη σχάρα, πίτες με παραδοσιακό φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, σούπες και ζυμαρικά. Στις σπεσιαλιτέ συγκαταλέγονται όλες οι παραδοσιακές συνταγές από το Πήλιο. Δοκιμάστε, λοιπόν, σπετζοφάιχόρτα τσιγαριστά με αυγά μάτια, γαλοτύρι, τσιτσίραβλα, τραχανά με τυρί ή λουκάνικα, αλλά και μπουμπάρι με πατάτες στον φούρνο. Το γεύμα κλείνει με φημισμένα γλυκά του κουταλιού ή με γλυκά ταψιού, που στο Πήλιο μαγειρεύονται όπως πουθενά αλλού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.