Συνταγή για μανιταρόσουπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Αγαπώ τα μανιτάρια και τις σούπες. Ο συνδυασμός λοιπόν κάνει την μανιταρόσουπα να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια του χειμώνα. Ιδιαίτερα τις μέρες εκείνες που το κρύο είναι τσουχτερό.

View this post on Instagram

Did you make my mushroom stock the other day? Well, even if you didn’t (rude), jazzercise that stock up and try this wild mushroom soup finished with homemade buttermilk crème fraîche and a little soy sauce! It’s easy, tangy, salty, creamy. If you don’t have/want crème fraîche with its pretentious yet delicious accent marks try Greek yogurt or sour cream! • • • • #add1tbsp #feedfeed #f52grams #huffposttaste #buzzfeast #eeeeeats #thekitchn #foodandwine #forkyeah #mushroomsoup #yahoofood #buzzfeedfood #foodstyling #vscofood #gloobyfood #eater #lifeandthyme #food52 #heresmyfood #foodgawker #eattheworld #tastingtable #foodbeast #vegetarianrecipes #hautecuisines #bestofphilly #philadelphia #igers_philly

A post shared by add1tbsp — Evan Kalman (@add1tbsp) on

 

ΥΛΙΚΑ:

400 ραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φλιτζάνια τσ. νερό

View this post on Instagram

Soup season is here! Gaeng Het – Laotian Mushroom soup made with lemongrass, kaffir lime leaves, dried galangal, scallions, sticky rice & chili pepper slurry (soaked sticky rice pounded with chili peppers used as a soup thickener), fish sauce, padaek & salt. And of course any mushrooms you have. My favorite is with the oyster mushrooms. I actually was cooking my mushrooms for my goy het, a spicy mushroom salad (similar to laab), and made an impromptu soup that my mom has always made so I ended up making two Lao dishes that day! ❤️ It was perfect. Our version of soup (gaeng het) and salad (goy het)! 😊 #laofoodmovement #mushroomsoup #gaeng #oystermushrooms #laosoup #fallweatherfood #comfortfood #stickyrice #laab #mushroomlaab #mushrooms #vegetarianoptions

A post shared by Little Lao Kitchen (@little_lao_kitchen) on

1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει.
• Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
• Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
• Προσθέτετε τα δυο φλιτζάνια νερού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
• Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 5-10′ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Η σούπα είναι έτοιμη! Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.