Συνταγή για πουρέ με παρμεζάνα!

Ο πουρές πατάτας είναι ο αγαπημένος μου. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με παρμεζάνα. Θέλετε να τον φτιάξετε σπίτι; Ακολουθήστε τα βήματα της παρακάτω συνταγής.

Υλικά για πουρέ πατάτας με παρμεζάνα

• 1 κιλό πατάτες
• 1 κ. γ. χοντρό αλάτι
• 100 ml κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
• 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
• μία πρέζα μοσχοκάρυδο
• πιπέρι

View this post on Instagram

Happy new week guys! Did you already try my flavorful vegan gravy recipe? 😍 I make it regularly and prefer to pour it over mashed potatoes. . This time I didn't blend it because I love the porcini mushroom chunks. So rich, hearty, and delicious! 😋 . The recipe link is in my highlighted Insta stories (@elavegan) or google "gravy elavegan". ☺ . Have a great Monday you all! 💛 . https://elavegan.com/vegan-gravy/ . . . 🇩🇪 Eine schöne neue Woche wünsche ich euch! Habt ihr schon mein Rezept für diese vegane Bratensauce probiert? 😍 . Ich mache sie total gerne, am liebsten in Kobination mit Kartoffelpüree. Diesmal habe ich die Soße nicht püriert, da ich die leckeren Steinpilze ganz lassen wollte! 😋 . Den Link zum Rezept findet ihr in meinem Profil (@elavegan) und in den Insta Stories. ☺ . Ich wünsche euch noch einen tollen Montag Abend! 💛 . . . . . . #vegangravy #mushroomsauce #gravy #veganfood #vegansofig #homemadegravy #mashedpotatoes #foodblog #foodblogger #eeeeeats #veganfortheanimals #veganrecipes #cleaneats #cleaneating #instafood #bestofvegan #veganbombs #buzzfeast #foodgawker #huffposttaste #MakesMeWhole #veganbowls #feedfeed #f52grams

A post shared by Michaela Vais | Vegan Food ♡ (@elavegan) on

Πώς θα φτιάξω πουρέ πατάτας

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις ξεπλένουμε.
2. Σε νερό πού βράζει ρίχνουμε αλάτι, κύβους πατάτας.
3. Ελέγχουμε σε 10 – 15 λεπτά αν έχουν γίνει οι πατάτες μας. Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε.
4. Τις μεταφέρουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να μην έχουμε κομματάκια από τις πατάτες μας.
5. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς ως να ενωθεί.
6. Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
7. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα μέσα στον πουρέ και ανακατεύουμε ώς να την απορροφήσει και να γίνει μία ενιαία, μαστιχωτή υφή.
8. Αν επιθυμούμε και επιπλέον αλάτι προσθέτουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.