Συνταγή για τα πιο ωραία “μαμαδίστικα” γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά. Ακόμη και τα παιδιά τρελαίνονται για τη γεύση τους. Μπορεί για κάποιους να θεωρείται βαρύ φαγητό εγώ σας το παρουσιάζω χωρίς αυγά! Μία εύκολη συνταγή που είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει.

Συνταγή για τα πιο ωραία "μαμαδίστικα" γιουβαρλάκια
Συνταγή για τα πιο ωραία “μαμαδίστικα” γιουβαρλάκια

Υλικά για γιουβαρλάκια

• 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
• αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο
• προαιρετικά άνηθο

• 1 ή 2 κύβους βοδινού
• 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 λεμόνι στυμμένο

Συνταγή για τα πιο ωραία "μαμαδίστικα" γιουβαρλάκια
Συνταγή για τα πιο ωραία “μαμαδίστικα” γιουβαρλάκια

Εκτέλεση συνταγής για γιουβαρλάκια

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, λίγο πάνω από τη μέση της κατσαρόλας, ρίχνουμε λίγο λάδι και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, αλατοπίπερο, το τριμμένο κρεμμύδι και (αν βάλουμε) τον άνηθο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλίτσες σαν μεγαλούτσικα κεφτεδάκια.
3. Όταν το νερό πάρει πολύ καλά βράση ρίχνουμε τα “κεφτεδάκια” και σε τρία λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με το ζουμάκι η σούπα.
4. Όταν δούμε ότι έμεινε με το ζουμί, βάζουμε σε ποτήρι ζουμί από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το αλεύρι.
5. Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση (για λίγο) και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.