Θέλεις παραδοσιακά Χριστούγεννα; Το travelgirl.gr σου προτείνει τη Χαρούδα στη Μάνη!

Η Μάνη έχει μοναδικές ομορφιές και τοπία που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού. Λόγω του ότι είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα έχω βρεθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε κάποια από μέρη. Στη Λακωνική Μάνη όμως έχω ξεχωρίσει έναν οικισμό που ανήκει στο Δ,Δ Πύργου Διρού και δεν είναι άλλος από τον οικισμό Χαρούδα.

Χριστούγεννα στη Μάνη

Τι πιο ωραίο λοιπόν να περάσεις εκεί τα Χριστούγεννα! Παραδοσιακά και οικογενειακά όπως άλλωστε επιβάλλουν οι παραδόσεις. Φαγητό με τις τοπικές συνταγές που θα σε απογείωσουν και για διαμονή σου προτείνω τους Πύργους της Εδέμ. Στο θεωρούμενο βασικό Κυκλώπειο οικισμό (τη Χαρούδα Πύργου Διρού) πάνω στα διατηρημένα θεμέλια μεγαλιθικών οικισμών, αναπαλαιώθηκαν 13 κτίρια (πύργοι – πυργόσπιτα) μέσα σε 16 στρέμματα φτιαγμένα με ευαισθησία και μεράκι. Με λιακωτά, καμάρες, ουλές, πέτρινες γέφυρες, μέσα σε ελαιώνα, κοντά στη θάλασσα, ζείτε μέρες ζωής που αναδύουν την ιστορία.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι να επισκεφθείς στη Μάνη τα Χριστούγεννα

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην περιοχή είναι ο παλαιοχριστιανικός ερειπωμένος ναός του Σωτήρα και ο βυζαντινός ναός του Ταξιάρχη, κατασκευασμένος τον 11ο αιώνα με εξωτερικό διάκοσμο, τοιχογραφίες, μαρμάρινα υπέρθυρα και χαρακτηριστικό τρούλο. Θα βρεθείτε μπροστά σε μία εντελώς αλλόκοτη αρχιτεκτονική με θηριώδεις πέτρες που έχουν στηθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί συνδετικό υλικό. Θα παρατηρήσεις τα μεγαλιθικά της Χαρούδας με προσοχή. Είναι οι προπάτορες της θαυμαστής μανιάτικης αρχιτεκτονικής. Από τα κτίρια της Μάνης τα πιο κοντινά στο πανάρχαιο αρχιτεκτονικό παρελθόν της, είναι τα μεγαλιθικά κτίρια. Είναι χτισμένα με αρχέγονους τρόπους (συχνά είναι ξερολιθικές κατασκευές) και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλες ακανόνιστες πέτρες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το σίγουρο είναι ότι τα Χριστούγεννα στον συγκεκριμένο προορισμό θα είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν και θα τα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.