Τριχωνίδα: Αυτή είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και λίγοι το γνωρίζουν

Υπάρχουν τόσα μέρη στην Ελλάδα που είναι πανέμορφα και δεν προβάλλονται προς τα έξω. Ένα από αυτά είναι η λίμνη Τριχωνίδα η οποία μάλιστα είναι και η μεγαλύτερη στη χώρα μας, κάτι που το γνωρίζουν ελάχιστοι. Βρίσκεται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας και συνδέεται δυτικά με τη λίμνη Λυσιμαχία. Η επιφάνειά της είναι 95,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το μέγιστο μήκος της 21,5 χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος της 58 μέτρα.

Να ο Παλαμάς πώς τραγούδησε τη λίμνη Τριχωνίδα

Ξέρω δύο λίμνες ξωτικές, δύο λίμνες αδερφάδες

με του χωριού, με του νερού, με του χλωρού τα κάλλη.

Για ονειροπλέκτες έρωτες και για τραγουδιστάδες.

Τη λίμνη τ’ Αγγελόκαστρου του Βραχωριού την άλλη.

 

Δραστηριότητες

Όταν ο καιρός είναι καλός και οι θερμοκρασίες υψηλές, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στη λίμνη καθώς τα νερά είναι πεντακάθαρα και γλυκά. Τους υπόλοιπους μήνες ενδείκνυται για άλλες δραστηριότητες όπως  περπάτημα και  ποδηλασία.Με που το ξεκινήσουν οι καλές μέρες της άνοιξης  αρκετός κόσμος φτάνει εκεί και να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο και να νοιώσει τη γαλήνη που προσφέρει η ηρεμία της λίμνης.

https://www.instagram.com/p/BJYYwgVgvCg/

Η Τριχωνίδα αποτελεί μία από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που συναντάται η Βίδρα.

 

Πέρα από την φυσική της ομορφιά η περιοχή διαθέτει και μεγάλη βιοποικιλότητα. Η λίμνη διαθέτει ιδιαίτερα πλούσια ορνιθοπανίδα καθώς έχουν παρατηρηθεί σε αυτή περισσότερα από 200 είδη πουλιών μερικά από τα οποία ιδιαίτερα σπάνια όπως ο πορφυροτσικνιάς.

Η Τριχωνίδα φιλοξενεί επίσης 25 είδη ψαριών, 11 από τα οποία είναι ενδημικά στην Ελλάδα. Ένα είδος ψαριού, που απαντάται μόνο εκεί είναι και ο Νανογωβιός. Πρόκειται για μικρό ψάρι, το οποίο έχει μήκος κοντά στα πέντε εκατοστά, και ζει στα νερά της παραλίας. Στις όχθες της λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση από πλατάνια, λεύκες, ιτιές και πικροδάφνες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.